15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Баща на момиченце в кома спечели от лотарията

Баща на 12-годишно момиче от доспатското с. Змейца, което е в будна кома, спечели 100 000 лева от лотария. 38-годишният Реджеп Газиев /на снимката най-вдясно/ обяви късмета си за чудо на фона на мизерията, в която от години живее семейството му.

Детето му е на специална храна и парите за нея обикновено се събират с дарения. Газиев купил сутринта билета, но го забравил в колата, без да го изтърка. Сетил се към полунощ и видял печелившите числа. “Разплаках се, казах на майка ми и така осъмнах”, разказва той.

На следващия ден почерпил приятелите си. Чака да му връчат чека и да му изплатят печалбата. Решил е с парите да направи разсадник и да подарява дръвчета на хората. Освен това ще ремонтира сам римския мост край Змейца, който сега е занемарен.  Реджеп има две дъщери. Голямата – Мирела, повече от три години е в будна кома. Малката е на 8 г.

Съпругата му Магдалена получава пари като личен асистент на дъщеря си за 4 часа. Мирела се нуждае от постоянни грижи. Тя се храни само с фризубин със сонда. На ден са ѝ нужни 4 шишета, едното от които струва 3,60 лв. За лекарствата ѝ всеки месец трябват 700 лв. Цяла година в Смолян организираха дарителски кампании за храната на болното момиче. Деца от Смолян дори продадоха играчките си в помощ на Мирела. “Много е трудно.

Майка ми е с удар и от две години е на инсулин. Баща ми се принуди да напусне работа, за да я гледа, но не ѝ е асистент, защото не му позволиха. Двамата се издържат с една пенсия от 200 лева. Храната на Мирела е специална. Работил съм къде ли не, миналата година отидох на гурбет в Германия два месеца, да има пари за детето и майка ми”, разказва Реджеп.

Според Газиеви след упорита работа на рехабилитатор от Доспат детето им постепенно си възвърнало гълтателния ефект, но го съкратили преди два месеца и половина. А важното е да не спират грижите за нея. Реджеп е убеден, че печалбата е Божия помощ. По Коледа отец Иван от Нови хан му изпратил картичка и 10 шишета храна за Мирела и икона. “Мюсюлманин съм, но не хвърлих иконата. Видях знак на самата Коледа на една ябълка. Посегнах да я изям, беше изсъхнала, но на нея имаше кръст”, казва Реджеп./24chasa.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук