14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

БДЖ няма да спира нови влакове

Нови пътнически влакове няма да бъдат спирани. Това стана ясно след срещата на транспортния министър Ивайло Московски с неговия колега, Владислав Горанов, който оглавява финансовото министерство.

товарен влак

Горанов увери, че към сибсидията на Български държавни железници ще бъдат преведени 40 млн. лева допълнително, които ще се използват за погасяването на дълговете на превозвача към кредитори. Връщането на спрените влакове може да се случи само след оценка на състоянието на подвижния състав. Със заповед на Московски сега са спрени 32 локомотива, квалифицирани като опасни. 

До сега БДЖ спря 38 влака, а съставите на други 10 компизиции бяха съкратени. Министрите са обсъдили спешни мерки за стабилизиране на БДЖ. След срещата станя ясно, че отделни композиции ще отпадат само след обсъждане с хората в съответните райони, които обслужват.

Заради отложени ремонти към момента имало проблем с техническото състояние на влаковете, което щяло да се отрази и в графиците им на движение. По искане на Европейската комисия до средата февруари пък ще бъде изготвена стратегия за стабилизиране на дружеството с финансов план в перспектива от минимум 7 години.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук