21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Беглецът Андонов обжалва присъдата си

Георги Андонов, който нападна 27-годишната Галина в к-с „Славейков” и опита да я убие с нож след бягството си от затвора, обжалва присъдата си от 30 години, наложена му от окръжните магистрати.

Андонов и защитникът му обжалват решението, като считат, че наложеното наказание е явно несправедливо определено. Адвокатът пледира размерът на наказанието да бъде намален. Той се аргументира с това, че извършеното деянието е опит, а не довършено престъпление и общественоопасният резултат не е настъпил.

Защитникът посочи практиката на съдилища от Бургаския съдебен район и по конкретно дела с предмет на разглеждани довършени убийства, за които са били наложени по-леки наказания от доживотен затвор и лишаване от свобода за срок от 30 години.

Днес в съдебната зала Андонов заяви, че много съжалява за това, което е извършил, не е искал да убие жената и не е отишъл с такова намерение.

Представителят на Апелативна прокуратура Бургас се противопостави на жалбата и посочи, че възражението за размера на наказанието е необосновано и неоснователно и счита така определеното наказание за справедливо. Представителят на държавното обвинение намира първоинстанционния акт за законосъобразен и обоснован. Според прокурора Бургаският окръжен съд правилно е приложил материалния закон и не е допуснал процесуални нарушения при разглеждане на делото.

Съдът подробно е изложил и обсъдил всички доказателства, събрани в хода на наказателното производство и обосновано е приел, че направените самопризнания от подсъдимия се подкрепят от материалите по делото. Прокурорът обърна внимание, че Андонов е извършил опита за убийство в деня, когато е бил в домашен отпуск, по време на изтърпяване на наказание, наложено от Сливенския окръжен съд за убийството на неговата баба, което е осъществил в деня след изтърпяване на друго наказание за престъпление срещу собствеността.

И в двата случая са установени особена жестокост, хладнокръвие и дързост при начина на извършване на престъпленията. Апелативният прокурор поиска от въззивната инстанция да потвърди изцяло присъдата на Бургаския окръжен съд като законосъобразна и правилна. Апелативен съд Бургас намери делото за изяснено и го обяви за решаване. Съдът ще се произнесе в 30-дневен законов срок.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук