8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Бедствието в Бургаско

         

Две са жертвите от наводненията в Бургас. Приливна вълна край местността „Отманли” е отнесла 5 коли, в две от тях са били жена и момиче, които са се удавили. Това съобщи в Бургас министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов, който присъства на заседание на кризисния щаб.

Загиналите от водния ад край местността Отманли са 69- годишната Недялка Русева и 21-годишната Камелия Желякова.Те са били отнесени от приливна вълна край хижа „Странджа”, докато са били в колите си, потвърди вътрешният министър Йордан Бакалов.

В рибарското селище Ченгене скеле има отнесени в морето 50 лодки, 85 рибарски хижи са унищожени. За щастие там няма жертви, казаха от Кризисния щаб. Единствената причина за бедствието е , че за по-малко от 24 часа над Бургас са се излели 176 литра на кв. метър. Няма скъсани язовирни стени. Язовир „Ясна поляна „ прелива , на няма опасност за населението, информира кметът на Бургас Димитър Николов. Снощи е било бедствено положението в ромския квартал „ Победа” , евакуирани са хора.

Хеликоптер на МВР извършва оглед в района на Отманли, след като се оттече водата ще бъде направена оценка за щетите. Вътрешният министър каза още, че бъдещият парламент трябва да приеме Трети стълб за сигурност на нашата държава, защото в противен случай бедствията с жертви ще продължат.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук