12.6 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Безопасността на улиците- критерий за „най-добър град за живеене“, предлагат от фондация

От Фондация „Безопасни улици от Валя” са изпратили предложение до в-к  ”24 часа” и Дарик радио в следващата класация- „Най-добрият град за живеене в България“ да бъдат включени като критерии  „Безопасност и възможности за пешеходците” и „Безопасност и проходимост на улиците”. Мотивите  за това предложение са , че в момента по целия свят върви международната кампания „ Десетилетие на действия за безопасност в движението по пътищата 2011-2020г.За разлика от намаляващите смъртни случаи по междуградските пътища, в доста населени места тези инциденти се увеличават.

Пътнотранспортните произшествия са номер 1, като причина за смъртта на млади хора между 10 и 24 г. Близо 100 хил. българи за последното десетилетие са инвалидизирани в различна степен от катастрофи на пътя.

 „Надяваме се, че ще включите нашите предложения като критерии за определяне на „Най-добрият град за живеене в България“, защото няма нищо по-важно от живота, здравето и безопасното придвижване на хората населяващи тези градове”, пише в предложението от фондацията

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук