13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Безплатна тренировка за деца

На 28-ми декември вечерта зала „Бойчо Брънзов” отваря врати за малките привърженици на баскетбола

Баскетболен клуб „Черноморец” организира безплатна тренировка за децата на Бургас. Тя ще се проведе на 28-ми декември от 18:00 часа в зала „Бойчо Брънзов” (к-с „Зорница”).

„Откритата тренировка  ще е повече от вълнуваща, защото в залата малчуганите ще бъдат посрещнати от целия  отбор и треньорите на „Черноморец”. В продължение на няколко часа играчите ни ще учат децата как се вкарват кошове, ще си правят селфита с тях и ще им разкриват тайните на професионалния спорт. Затова приканвам семействата да се включат в спортния празник, който организираме преди Нова година”, каза президентът на БК „Черноморец” Ивайло Петков.

Безплатната тренировка е част от програмата на клуба за насърчаване на спорта сред подрастващите в областта. Миналият месец акулите обявиха прием за детско-юношеските си школи, който продължава и в момента. Единственото изискване към  децата е да са възраст от 8  до 13 години и да обичат баскетбола.

„Физическата активност е ключът към здравето на децата, затова е добре за тях да се занимават със спорт. Чрез приема в детските ни школи ние отсяваме и талантите, които след години ще представят Бургас, като част от мъжкия тим”, заяви Ивайло Петков.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук