14.9 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Безплатни лекции по кибер сигурност във Флората

Безплатни лекции по киберсигурност ще се проведат в Експо център „Флора Бургас“ на 10 юни от 13 часа. IT  конференцията „Киберсигурност у дома, във фирмата, в банката, магазина и на почивка – 2017“ е еднакво полезна за специалисти и неспециалисти.

Мариан Маринов – Hackman ще изнесе лекциите:

– Ежедневни практики и препоръки за защита от кирбератаки;

– Киберсигурност при IoT  – може ли радиаторът да ни шпионира, някой да ни изключи бойлера или да ни блокира колата;

Валентин Русалийски ще говори по темите:

– Последни новости за Ransomware (криптиращи) атаки EternalBlue, WannaCry и други –  версии – практика и препоръки;

– Фирмената киберсигурност  – практика и препоръки;

Тъй като все повече фирми и граждани се оказват пострадали от криптоатаки, IT eкспертите ще засегнат в темите си актуалните „WannaCry ransomware“, „EnglishmanDentist,“ „EsteemAudit“ и „ExplodingCan“, които са огромна заплаха.

Преди тях основният вектор на атака беше по метода „хюман дизайн“ – фишинг. Т.е. човек бива подлъган чрез пощата си – с линкове или прикачени файлове – да активира маскиран софтуер. Мислейки, да речем, че отваря снимка, потребителят активира няколко процеса едновременно, защото вътре в снимката или PDF файла, или друг прикачен файл, има вграден програмен код, който стартира зловредни процеси.

Това води до една незабележима за антивирусните програми дейност, която се върши на компютъра и чрез която програмите на компютъра не биват засегнати, а само файловете, съдържащи документи – снимки, екселски таблици и файлове, генерирани от различни програми, в които човек влага труд, за да се създадат.

Новите заплахи, използващи „изтекли“ в нета програмни инструменти на американските спец служби, изискват не само поведенчески, но и сериозен системен отговор от страна на малките и средни фирми (дори и с един, два или три компютъра в офиса), които обикновено не разполагат със собствени специалисти, а разчитат на хонорувани такива.

Допълнителна информация и програма можете да откриете тук:

http://www.it-burgas.com

Въпроси и препоръки – във фейсбук групата IT BURGAS!

IT конференцията по киберсигурност е втора поредна в Бургас. Поради големия интерес след първата, проведена през декември 2016 г., е организирана тази, на която някои от темите ще бъдат доразвити и ще бъдат включени нови.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук