16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Безработица мъчи бургазлии, „Нефтохимик“ се оплакват на Бареков

Над 5- хиляди бургазлии дойдоха на централния площад в Бургас за предаването „България без цензура“. Жителите на града споделиха много проблеми, като изтъкнаха, че основният им е голямата безработица. През лятото, ако има работа, то в останалото време няма.  Иван Киров от гражданско движение „Днес“, който беше сред участниците помоли тези от присъстващите в публиката, които са безработни, да вдигнат ръце. Той пресметна, че около 30-40% от събралите се на площада хора са без работа. Общинският съветник Даринка Стоянова заяви: „В Бургас няма работа за хората. Това е основния проблем. Предприятията ги закриха, единственото, което работи е „Лукойл“ пристанището. Ако живеете тук ще плащате най-високите административни такси. Лятото има работа, но целогодишно няма“.

Само 5 деца със специфични потребности от Бургас имат възможност да посещават дневен център, стана ясно от думите на бургазлийката Марина, която е майка на дете с аутизъм. „Аз съм щастливка, защото моето дете е едно от тези пет, но е редно Общината да помогне на останалите хората, които имат деца с увреждания“, каза Марина. Според нея, такива деца са хиляди, но тях ги няма по улиците на Бургас. Йорданка Бенова-Ананиева, зам.-кмет на община Бургас призна, че проблемът е сериозен и каза, че местната власт се опитва да го реши, като построи дневен център за такива деца и младежи.

Калина Крумова представи кампанията „Евромайки“. Тя подчерта, че тя не е свързана само с евроизборите. „Имаме две инициативи на старта – ще подаряваме надежда, помощ, чуваемост. В кампанията, всяка една българка, която иска да е отговорна и да защитава правата си ще кандидатства за изборите през пролетта. Активните жени могат да се включат като доброволки“, посочи тя. Николай Бареков подчерта от своя страна, че това е социална кампания, не е политическа.

Пред камерите на „България без цензура“ застанаха момчетата от футболния клуб „Нефтохимик-Бургас“, които разказаха за безобразията, които стават при тях.  Проблемите ни са толкова сериозни, че до края на сезона мачовете ни ще се играят в Сливен, дори сме стигнали до там, че и градското ни дерби – Нефтохимик-Черноморец ще се състои извън Бургас – разказаха момчетата от клуба. Другата алтернатива е те да платят огромен наем на частния стадион „Лазур“.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук