11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

„Безшумни пространства” в „13-то стъпало”

Изложбата на хужничката Надежда Шипкова „Безшумни пространства“ ще бъде открита на 11 декември 2014 година от 18.00 часа в бургаската галерия „13-то стпало“. Шипкова е родом от Варна. Занимава се с фотография от 2007 година. Има участие в над 40 национални и международни изложби и е носител на над 10 награди, част от които в чуждестранни конкурси.

През 2013 г. получава титла AFIAP от Международната федерация по фотографско изкуство.През 2012 и 2013г. реализира 5 самостоятелни изложби в София и Варна.

„Една мислеща, интелигентна, проникновена камера. Внимателен, ненатрапчив поглед върху лицето, върху тялото, върху изгубения в пространството човек. Съучастие и дистанция, студено и топло, черно и бяло. Новата изложба на Надежда Шипкова я показва на определен етап от нейния творчески път, с добре овладени технически средства, с амбицията да ни разкаже и да ни покаже нещо повече отвъд първоначалната визия за сюжета, нещо по – дълбоко и по – различно от потока клишета, с които сме свикнали. Зрителят ще намери тази дълбочина и в чувствителните и уязвими женски портрети, и в дискретната еротика на мъжкото и женско голо тяло, и в обагрения с носталгична романтика диалог между човека и безкрайния свят наоколо.

Една изложба – разговор с фотографията и с нас самите. Точно навреме – в навечерието на Рождество. “ – проф. Владимир Иванов.

Изложбата 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук