16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Без АЕЦ и ТЕЦ до Резово, обещаха от „Коалиция за България”

Водачът на листата на „Коалиция за България” Димчо Михалевски посети днес най-южната точка по Черноморието-с. Резово, за да се запознае на място с притесненията на местните хора за намеренията на Турция да изгради на отсрещния бряг атомна централа. Михалевски заяви, че БСП няма да позволи това да се случи.

Димчо Михалевски каза още, че няма да бъдат правени никакви компромиси по този въпрос, както в рамките на преговорите за присъединяване на Турция в ЕС, така в двустранни преговори,  защото това накърнява интересите на България и трябва да се защити екологията на българското Черноморски крайбрежие. 

Михалевски каза още, че регионалното министерство трябва да приключи окончателното с определянето на границата, която разделя България от Турция. Такива действия са били предприети още когато той  е бил зам. министър. Михалевки пое ангажимент също да бъде укрепен и стабилизиран българския бряг, при бъдещото управление на  държавата, в което ще участва БСП.

Пред това Димчо Михалевски и кандидатите за народни представители от БСП, Христо Монов,  Атанас Зафиров и Димитър Гочев от Царево, както и бившият кмет на Царево Петко Арнаудов се срещнаха с жителите на село Варвара.

Михалевски обеща да се възстановят ловните стопанства на местните дружинки, тъй като в момента те са в ръцете на олигарси и ловците не мога да ловуват в тях. Михалевски каза още, че в най-скоро време трябва да бъде приет ОУП на Царево, който беше оспорван в съда от еколозите.

Водачът на листата на „Коалиция за България” пое също ангажимент за промяна на изборния закон, така че да дава право на малките населени места над 150 души да могат да си избират кметове, а не както е сега да им се назначават кметски наместници.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук