14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Без строителство от 1 юли в Бургас, ако съветниците одобрят

Общински съвет – Бургас ще гласува предложеният от кмета Димитър Николов период за забрана на строителните дейности на територията на общината по смисъла на Закона за устройство на Черноморското крайбрежия. Според текстовете в закона забраната влиза в сила от 15 май. Строителството може да бъде възобновено на 1 октомври.

Като изключение в чл. 15, ал. 2 от ЗУЧК е предвидена възможност Черноморските Общини самостоятелно да определят периода и териториите, в които се забранява извършването на строителни и монтажни работи през курортния сезон. Това правомощие е предоставено на Общинските съвети и може да бъде упражнено не по-късно от 1 март на съответната година, като следва да бъде обявено на интернет страницата на общината.

Кметът Николов предлага забраната за строителство в Бургас да бъде от 1 юли 2017 г. до 15 септември 2017 г., но само за територията на: кв. „Сарафово“, включително частите от землището в обхвата на Зона А и Зона Б по смисъла на ЗУЧК и Курортна зона  местност „Ъгъла“, кв. „Крайморие“, включително неговото землище в обхвата на Зона А и Зона Б по смисъла на ЗУЧК.

Отново от 1 юли, но до 1 септември 2017 г. Нииколов иска забрана на строителството в: Централна градска част заключена между бул. „Сан Стефано“, бул. „Демокрация“, ул. „Агоп Мелконян“, ул. „Княз Александър Батенберг“, площад „Царица Йоана“, бул. „Иван Вазов“ и ул. „Уилям Гладстон“;

– ж.к. „Възраждане“ – територията заключена между ул. „Уилям Гладстон“, бул. „Сан Стефано“, бул. „Мария Луиза“ и бул. „Иван Вазов“;

– ж.к. “Братя Миладинови“;

– ж.к. „Лазур“;

– Приморски парк;

– Парк „Езеро“;

– Зона Изток (заключена между плаж Атанасовска коса и Атанасовско езеро)

Докладната записка ще бъде гласувана от Обс – Бургас в края на месец февруари.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук