15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Без съд за Илияна, ударила съученичка с бутилка в главата

Районна прокуратура-Бургас прекрати образувано наказателно производство срещу Илияна Д., която през март, в класна стая на СОУ „Добри Чинтулов“ в Бургас, удари своя съученичка от 12 клас по главата с бутилка от минерална вода, след което е блъсна главата и в чина.

След обстоен анализ на доказателствения материал, събран в хода на досъдебното производство, прокуратурата е преценила, че няма извършено престъпление, а именно нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Категорично е доказано, че между двете момичета е имало предишни конфликти поради влошени междуличностни отношения.Установено е, че пострадалата Яница Я. преди да бъде ударена е обидила Илияна Д. с думи насочени към нейното семейство и нея самата,което е била и причината за нанасянето на ударите.

Назначената съдебномедицинска експертиза е установила, че Яница Я. е получила лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на главата, сътресение на мозъка, като мозъчното сътресение е лекостепенно и се квалифицира като временно разстройство на здравето неопасно за живота .

Установено е, че действията на Илияна Д. не са били извършени по хулигански подбуди, като в случая е извършено престъпление от частен характер, което се възбужда по тъжба на пострадалия отправена до районния съд.

Постановлението е изпратено Яница Я. и може да се обжалва в 7-дневен срок пред Районен съд-Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук