13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Без съкращения в предприятията на Ковачки в Бургас

  Бизнесменът  и неформален лидер на партия „Лидер“ Христо Ковачки се срещна  с работниците и служителите на неговите фирми от „Топлофикация“- Бургас, Мина „Черно море“ и „Портови флот“. Ковачки заяви, че въпреки икономическата криза, която се задълбочава, не се предвиждат съкращения в бургаските предприятия и няма да има спад на работните заплати. В най-лошия случай възнагражденията ще се задържат на тези нива. Ковачки посочи, че един бизнесмен трябва да води социално- ориентирана политика. „Като съхраняваме нашите кадри ние всъщност инвестираме в бъдещето“, посочи Ковачки.

Бизнесменът заяви в Бургас, че в момента енергийният сектор се намира в стагнация. За първи път от 10 години в Балканския регион има излишък на енергия, посочи Ковачки. АЕЦ „Козлодуй“ работи със 75%  от мощностите си, а потреблението на електроенергия у нас се е свило на 2500 мегавата през нощта и 3000 мегавата през деня. “ В ТЕЦ „Бобов дол“ на склад стоят 300 000 тона въглища. От 10-15 години това не е се е случвало“, коментира Ковачки. Въпреки кризата той заяви, че се надява нашите енергийни предприятия да оцелеят. Според него у нас трябва да се строят атомни централи, но не в Белене, а в Козлодуй- 7 и 8 блок.

Христо Ковачки заяви , че Емил Кошлуков от „Новото време“ е избран за водач на листата за евровота на коалицията защото е достоен човек, а в политиката трябва да се предлагат качествени хора и да се залага на техния потенциал. Според Ковачки „Лидер“ ще бъде изненадата в следващия парламент.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук