12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Без такса „Вход“ в бургаските музеи тази вечер

Всички бургаски музейни експозиции ще бъдат отворени за посетителите при вход „свободен“ от 19.00 до 00.00 часа, с което стават част от инициативата, посветена на Международният ден на музеите – 18 май. Регионалният исторически музей организира серия от културни събития съвместно с НИМ – София, РИМ – Шумен и РИМ – Поморие.

 

*Снимка: zonaburgas.bg

В Историческия музей от 18.30 часа ще бъде открита съвместната изложба на Бургаския музей и Националния исторически музей „Шарен свят“, представяща традиционни български традиционни накити, костюми и тъкани от ХІХ и ХХ в. Експонатите представят българските носии от всички български земи, включително от Македония, Солунско, Западните покрайнини.

В музея в Поморие от 18.00 часа ще бъде открита съвместната изложба на Бургаския и Поморийския музей „Златните накити на Лесескепра“, а от 21.00 часа в музеят в Шумен ще бъде открита гостуващата изложба на РИМ – Бургас „Нестинарството – българската магия с огнена жарава“. Във всички бургаски музеи продължава благотворителната кампания „Ще намерят ли нов дом в музея?“, с която се събират средства за създаването на зала с вкаменелости в Природонаучния музей.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук