21 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Без телена ограда срещу шапа по границата с Турция, няма пари

На днешното заседание на кабинета се очаква отменяне на решение от април миналата година, което предвиждаше изграждането на 181 км защитна мрежа между България и Турция. Тя имаше за цел ограничаване на разпространението на болестта шап и други заразни болести.

Мотивите за вероятната отмяна са финансови. Съгласно окончателния вариант на инвестиционния проект общата стойност на мрежата и за трите области – Бургас, Ямбол и Хасково – възлезе на 28 млн. лв. с ДДС. Сумата четирикратно превишава одобрените от правителството средства, а ще бъдат необходими и допълнителни пари за обезщетения на собственици на отчуждени имоти, както и средства за текущо и бъдещо поддържане и контрол на изграденото съоръжение.

Очаква се също така правителството да разреши изпращането през 2013 г. на до четирима военнослужещи от българските въоръжени сили за участие в операцията на Силите на НАТО в Косово (KFOR) в състава на Многонационалното интегрирано логистично формирование за контрол на придвижването.

 

Ще бъде разгледан и доклад, свързан с изменение на споразумението за държавен рейтинг между Република България и рейтингова агенция „Standard&Poor`s“, подписано на 21 октомври 2004 г.

ekipnews.com
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук