12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Без трафопостове в жилищните сгради, монтират предпазни клапани

Повече няма да вграждат трафопостове в жилищни сгради. Тези мерки се взимат след като в Бургас се взриви трансформатор в жилищен блок. Държавата пък ще задължи електроразпределителните дружества да монтират допълнителна защита до края на годината. Тези решения се взеха на среща в Бургас, на която присъстваха министър на икономиката, депутати и експерти. Предвиждат се промени на две наредби.

 Веднага след инцидента кметът на Бургас поиска всички трафопостове да бъдат изкарани от жилищните сгради. От австрийското дружество EVN обаче заявиха, че това е огромна инвестиция, която не може да бъде направена в този момент.

 Домоуправителят на взривения блок Даниела Ганева каза днес, че все още няма получени никакви обезщетения за жилищата, нито за магазините под тях.

 Кметът представи резултатите от назначената проверка на всичките 43 вградени трафопоста в Бургас, повечето от тях са в централната част.

 Николов  каза, че е доволен от мерките, които ще бъдат взети, но ще продължи да търси варианти при възможност трафопостовете в Бургас да бъдат изнесени от жилищните сгради.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук