15.4 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Без усложнения протече операцията на най-тежко пострадалата жена от Бургас

Без усложнения днес е протекла операцията на 46-годишната А.С. от Бургас, която пострада най-тежко при катастрофата на магистрала „Тракия“ миналата седмица на 15 юни. Тя беше извършена от смесен екип реаниматори, неврохирурзи и специалисти по реконструктивна и пластична хирургия, съобщиха от Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив.

image_929636_5.jpgЛекарите са успели да укрепят основата на черепа, а доц. Иван Трайков – началник на Клиниката по изгаряния, е направи сложна пластика на кожата на главата.

Планираната операция днес е пореден етап от лечението на пациентката, за да я предпазим от развиването на тежка инфекция на тъканите, подчерта д-р Христо Желязков, началник на Клиниката по неврохирургия. И добави, че възникването на инфекции и допълнителни усложнения са същинската опасност за нейния живот.

Състоянието на пострадалата остава все така критично и тя ще се нуждае от много дълго лечение, каза и доц. Чавдар Стефанов, началник на Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивна терапия в Университетска болница. Според него, освен тежките травми на черепа, пациентката има контузия на белия дроб и на корема от катастрофата.

Останалите 8 пострадали, които бяха приети в клиниките на УМБАЛ „Свети Георги“, са в добро общо състояние, казаха дежурните лекари.

М.М. от Бургас на 18 години и Н.В. на 21 г. от Стара Загора, които бяха оперирани миналата седмица в Клиниката по изгаряния, се възстановяват, правят им се и превръзки. В същата клиника днес е преместена и М.М. на 44 години от Бургас, която досега се лекуваше във Втора хирургия.

Нейната съгражданка – М.К. на 23 години, която претърпя операция на гръбначния стълб, ще бъде преведена утре от Клиниката по неврохирургия в Клиниката по изгаряния. И на двете ще бъдат извършени пластични и реконструктивни операции на раните, казаха от болницата.

Тримата пациенти в Клиниката по ортопедия и травматология се възстановяват добре, придвижват се сами и лечението им на този етап е антибиотично.

Пострадалият С.С. на 52 години от Бургас продължава да се лекува в Клиниката по лицево-челюстна хирургия, където му е извършена тежка пластика на челюстта, съобщиха от болницата. Лекарите ще следят как зараства тъканта седем дни, за да кажат дали операцията му е била успешна.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук