15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Без хартиен билет в градския транспорт, по-ниска такса смет и „Подземен град”

Община Бургас намалява такса смет за юридически лица и офиси и запазва данъците в същия размер. Това стана ясно при първото представяне на Бюджет 2014 пред медиите от кметът на морския град Димитър Николов. Бургас ще продължи да разчита и на европейските пари за осъществяване на мащабни инфраструктурни проекти.

162 милиона лева е прогнозната рамка на Бюджет 2014 за община Бургас. И през следващата година ще продължат темповете за благоустрояването на града, не само в центъра, но и в съставните селища и крайните квартали.

Крайната цел е Бургас да стане още по-желано място за живеене, работа, инвестиции, спорт, култура и почивка. По- голямата част от средствата, които Община Бургас ще инвестира през 2014- та година, са от европейски програми.

През следващата година трябва да започне изграждането на „Подземния град”, в бившите бомбоубежища, който ще се превърне в целогодишна туристическа атракция. Старите куполи в Морската градина, където се провежда бургаската Флора, ще се превърнат в Експо център. През април догодина ще бъдат доставени 22 нови тролейбуса, с което Бургас завършва цикъла за пълно обновление на автопарка в градския си транспорт,а хартиеният билет ще бъде заменен с електронен. Стартира и изграждането на цялостно видеонаблюдение .

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук