14.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Бербо и Кристалина насърчават 33 000 служители на Европейската комисия да спортуват

Голямата звезда на българския футбол, нападателят Димитър Бербатов, посети днес централната сграда на Европейската комисия „Берлемон“ по покана на заместник-председателя Кристалина Георгиева. Футболистът беше придружен от своя личен агент г-н Емил Данчев. Тримата говориха за възможностите да се насърчи масовият и професионалният спорт в България и за значението на спорта в ежедневието на 33 000 служители на Европейската комисия, за които г-жа Георгиева отговаря. 

untitledЗаместник-председателят на Европейската комисия поздрави футболния шампион с успехите на настоящия му футболен клуб „Монако“, който преди дни се класира за четвъртфинала на Шампионската лига. Димитър Бербатов и Емил Данчев запознаха г-жа Георгиева с плановете си да изградят детска футболна академия „Димитър Бербатов“ в София , която да възпита следващото поколение спортисти на България. Нападателят и неговият агент очакват академията да привлече нови почитатели на футбола и да насърчи ежедневната физическа активност сред младежите и техните родители. Г-жа Георгиева приветства идеята – чудесен пример за инвестиция в по-доброто бъдеще на българските деца и възможност те да развиват интересите си в България.

Тя посочи, че искрено подкрепя по-широкото навлизане на спорта в ежедневието на съвременния човек. Настоящата позиция на г-жа Георгиева позволява и конкретни стъпки за популяризиране на спорта. Като заместник-председател, отговарящ за човешките ресурси в Комисията, тя се стреми да създаде по-добри условия за физическа активност на служителите. Тя очаква посещението на футболна звезда като Димитър Бербатов в институцията да привлече вниманието на повече служители към спорта и да ги насърчи да бъдат физически активни всеки ден.

Кристалина Георгиева сподели, че спортът присъства в сегашната й работа и под друга форма – също като във футбола , и в управлението на европейския бюджет грешки не бива да се допускат, а играчите трябва да се стремят към възможно най-висок резултат. Головете се равняват на успешни проекти – колкото повече, толкова повече граждани са доволни, защото се радват на повече придобивки и по-добро качество на живот.

Бербатов и Георгиева се познават покрай благотворителен проект – кампанията „Футбол срещу глада“. Съвместна инициатива на Европейската комисия, Организацията за прехрана и земеделие на ООН и Асоциацията на европейските професионални футболни лиги, нейната цел беше да призове международната общност и обикновените хора към бързи действия срещу глада по света. За да популяризира кампанията, Кристалина Георгиева, комисар по международното сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи в периода 2010 – 2014 г., пътува до Манчестър, където се запозна с Димитър Бербатов, тогава играч на „Манчестър Юнайтед“.

Благотворителността продължава да вълнува двамата и досега. Чрез фондацията, която основава преди време, Димитър Бербатов насърчава развитието на талантливи български деца. Днес двамата обсъдиха как будни деца, отличени от фондация „Димитър Бербатов“, да участват в различни прояви на Европейската комисия в София и в Брюксел. Целта е да се предостави сцена за изява на младите таланти и да се привлекат повече благодетели да ги подкрепят.

Служителите на Европейската комисия също активно участват в благотворителни инициативи – от 1997 г. работещите в интистуцията организират ежегоден футболен турнир, чрез който събират средства за благотворителност. От първото издание до днес организаторите са привлекли над половин милион евро, с които са подкрепили почти 170 проектa по целия свят.

След срещата г-жа Георгиева лично разведе гостите из сградата и им показа някои от най-емблематичните й кътове като залата, в която в сряда заседават всички комисари, или коридора, където юристите на Комисията са изложили отличията си за спортно майсторство, спечелени на благотворителния футболен турнир.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук