12.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Бетонов възел от последно поколение заработи в Бургас

Над 6 млн. лв. бяха инвестирани в супермодерния бетонов възел на фирма „ВАД ИНВЕСТ“. Иновативното съоръжение носи името „УНИБЕТОНИ“ и покрива всички европейски стандарти за производство и опазване на околната среда. Комплексът от съоръжения е тип „ЕЛБА“ . Притежава високоефективни аспирационни прахоуловителни системи. „УНИБЕТОНИ“ ще предлага на пазара сертифицирани висококачествени бетонови смеси.unibetoni.jpg Сериозната инвестиция в местната икономика е проект на бизнесмените Светослав Георгиев, Стоян Георгиев и Велизар Алексиев.  Асортиментната листа включва позиции от най-ниските до най-високите класове бетони, които отговарят на специфичните изисквания за устойчивост на въздействие от околната среда, водоплътност, поносимост към агресивна среда, устойчивост на ниски температури и др.„Писимистичната ни прогноза е за възвръщаемост на инвестицията в рамките на следващите пет години, в зависимост от цялостната икономическа обстановка в страната, но ние вярваме, че бизнес климатът в Югоизточна България ще е добър в следващите години“, смята Велизар Алексиев.

Производителността на бетоновия възел е с максимален капацитет от 110 m3/час

Производственият комплекс „УНИБЕТОНИ“  е разположен върху площ от 5 дка в Северна промишлена зона, разполага с 30 работни места и 10 модерни бетоновоза.

„Инвестираме в Бургас, тъй като независимо от регистриания спад в строителството в цялата страна, в нашия регион предстои изграждане на нови квартали и икономически зони“, каза управителят на фирма „ВАД Инвест“ – Светослав Георгиев. Според него независимо от това, че пазарът е пренаситен анализите на пазарните нагласи показват, че ще сеповиши търсенето в сегмента „елитно строителство“, което логично ще е по-скъпо, но и много по-качествено от масовото.

„Пазарът ще се преструктурира в посока на изграждане на офис площи, за които в Бургас има повишено търсене и по-слабо предлагане. При предстоящите инвестиции в инфраструктура в цялата област, пазарът ще селектира само най-добрите и качествени услуги в сектора, а ние смятаме, че ще предложим качество“, беше категоричен Стоян Георгиев от мениджърския екип на фирмата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук