9.9 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Библиотекарите обръщат нова страница

Искаме достойно заплащане и по-добри условия на труд. Това заявиха десетина бургаски библиотекари, които днес протестираха пред сградата на Регионалната библиотека на ул. „Богориди”.

„Настояваме за повече пари за култура в бюджета за следващата година. Не само библиотекарите, но и българското обещство го заслужават. Не бива да обръщаме гръб на културата и да се превръщаме в нация с чалга съзнание”, заявиха работещите в бургаската библиотека.

Заплата на библиотекар с 30-годишен стаж в Бургас е около 370 лева. Хората в книгохранилищата обаче настояват не само за увеличение на заплати, а за подпомагане на самите библиотеки, отпускане на повече средства за галериите, читалищата и музеите. Бургазлии също подкрепят исканията им. Вече е организирана гражданска подписка, в която всеки може да се включи.

„Ние сме информационни брокери. Това наше лице е непознато на българското общество, тъй като сме тихи и културни, което мислим да го приключим тази година и да започнем с новото отношение. Както властта се отнася към нас, така и ние ще се отнасяме към нея” казаха още бургаските библиотекари.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук