11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Бившият областен управител на Бургас Павел Маринов показа живописни импресии

Бившият областен управител на Бургас Павел Маринов откри първата си самостоятелна изложба в Галерия „Бургас”. Той подреди 22 платна, предимно с живописни  импресии-  море и планина. ”Чудех се дали да не дам име на изложба „Състояния”. Това е най-правилното определение за работите, които представям. Но решихме да е без заглавие и всеки сам да види, какво може да потърси и какво може да намери в тях. Pavel Marinov Izlojba (13)Картините обхващат периода от 1989 година, по-голяма част от платната са рисувани преди 10 години, в периода 2004-2005 г. Направил съм една представителна извадка от това, което е правено до този момент.”, споделя Маринов. За да се реализира тази изложба „виновни” са предимно приятелите на Павел Маринов и неговият пиар в Областна управа Пеньо Костадинов. „Рисувам рано сутрин.

Pavel Marinov Izlojba (12)Рисуването е освобождаване, бягство от проблемите и бягство от ежедневието. Рисувам обикновено когато ми дойде настроението. Не съм спирал да рисувам и когато бях областнет управител. От това време имам 10 платна. Рисувах ги в почивните дни.”, разказва Маринов. Друга негова страст е фотографията, но не намира снимките за достатъчно качествени за изложба. Обича ветроходството и гребане.

Pavel Marinov Izlojba (19)Изложбата откри художникът Йордан Петров, който е бил учител по рисуване на Павел Маринов в ОУ ”Васил Априлов” в седми клас. Бургаският художник се пошегува, че е готов пак да му дава уроци, защото ексобластният има какво още да научи в изобразителното изкуство.

Pavel Marinov Izlojba (18)Депутатът от БСП Петър Кънев изпрати поздравителен адрес, в който нарече Павел Маринов „най-добрият художник сред политиците” и „най-добрият политик сред художниците.”

Pavel Marinov Izlojba (11)На изложбата присъстваха турският консул в Бургас, кметът на Поморие Иван Алексиев, общинският лидер на БСП Евгений Мосинов, служители от Областна управа Бургас и много приятели.Pavel Marinov Izlojba (2)

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук