15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Бившите работници на Корабостроителницата пак блокираха кръстовище

Съкратени от корабостроителницата в Бургас работници отново блокираха кръстовището до Старата поща. Шествието премина без особено напрежение. Протестиращите бяха в намален състав. Докато вчера блокадата подкрепиха над 60 души, то днес те бяха не повече от 30. 

Недоволните обявиха, че заплатите им за месец септември вече са преведени. Имаше обаче и такива, за които чаканите преди празниците пари, останаха химера. Много от сметките на възнаградените, макар и частично работници, са били запорирани от различни банки, за неизплатени вноски по кредити.

Бившият търговски директор, Веселин Кабов обяви, че отново е провел разговори с изпълнителния директор на завода. Деян Маринов е припомнил, че са предприети стъпки за обявяването на Корабостроителницата в несъстоятелност. Само така щели да се намерят пари за изплащане на забавените заплати.

Вчера представители на съкратените работници са имали среща и с областния управител, Павел Маринов, който е информирал, че са се появили хора, желаещи да инвестират в корабостроителницата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук