12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Бивш и настоящ кмет откриха новото читалище в Поморие

За първи път след изборите през есента бившият кмет на Поморие Петър Златанов и настоящият Иван Алексиев си стиснаха ръцете.Това стана по време на откриването на сградата на новото супермодерно читалище и кинотеатър в центъра на морския град.

След 26 години чакане и перипетии най-накрая града има духовен храм, отговарящ на най-модерните изисквания за средище на култура.

Сградата започна да се изгражда още по времето на кмета Георги Трухчев, завърши се през мандата на Петър Златанов и се узакони от новия общински съвет и кмет Иван Алексиев. Алексиев благодари на своите предшественици и каза, че се надява тази сграда да се превърне в средище на обществеността в Поморие.

Честа да пререже лентата се падна на Руска Митева, основоположник на театралната рецитаторска школа в Поморие, театрал и режисьор. Преди това беше отслужен водосвет, а можоретен състав и общинския духов оркестър дадоха старт на откриването.

Председателят на читалище „Просвета 1888” Милчо Талев награди с почетен  диплом и плакет Калин Пашов директор на „Главбулгарстрой”-фирмата строител на обекта, арх. Руси Табаков, проектирал супурмодерната сграда, бившите кметове Георги Трухчев и Петър Златанов и Община Поморие.

Новото читалище предоставя и ново, изложбено пространство. Първата изложба, открита там вече е факт. Тя е на Милчо Талев и събра почитатели на изкуството.

Вечерта продължи с празничен концерт в претъпкания салон, а в неделя са и първите прожекции в новото кино.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук