12.6 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Бивш кмет отива на съд

Окръжен съд Бургас даде ход на наказателно дело срещу бившия кмет на Царево Петко Арнаудов. Той е подсъдим по обвинение за злоупотреба с власт. Бившият кмет набавил облаги за частна фирма, чрез документни машинации. 

Фотограф: ©Цветелина Белутова

Като на 16.09.2005 г. сключил договор, окончателен по смисъла на Закона за устройство на територията за прехвърляне на право на собственост след промяна на регулационни граници на урегулиран поземлен имот. С това прехвърлил собствеността на недвижим имот – частна общинска собственост представляващ 424/794 кв. м идеална част от Урегулиран поземлен имот в квартал 82, които идеални части представляват придадени по регулация по заповед от 10.08.2005 г., с която е одобрена промяна на регулационни граници, за сумата от 31 800 лв.

От това са настъпили значителни вредни последици за Община Царево, в размер на 137 800 лв., представляващи разликата между продажната цена на имота и средна пазарна цена и престъплението е свързано с продажбата на общинска собственост.

Окръжен съд Бургас прие за съвместно разглеждане подадения от община Царево граждански иск и я конституира като граждански ищец в процеса. Тя претендира за вреди от непозволено увреждане и моли да бъде осъден Арнаудов да й заплати 137 800 лв. обезщетение за причинени имуществени вреди, заедно със законната лихва.

В съдебното заседание бяха разпитани двама служители на община Царево. Изслушани бяха две вещи лица, изготвили съдебно-оценителска експертиза за пазарната стойност на имота и съдебно-техническа експертиза за промените в плана за регулацията му.

Защитниците на подсъдимия оспориха заключенията на двамата експерти и поискаха съдът да не ги цени при произнасяне на присъдата. Процесът ще продължи на 18.06.2015 г., за когато са призовани за разпит неявили се днес двама свидетели.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук