10.4 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

БИО пазарът отваря и днес. Вижте какво предлагат търговците

Фермерският пазар за натурална и био продукция от производителите, който традиционно се провежда всяка неделя на „Славейковото пазарче“ днес ще бъде отворен за посетители от 13.00 до 17.00 часа. Това съобщиха от община Бургас.

Организатори на пазара са „Хранкооп“ – Бургас, със съдействието на Сдружение „Устойчиво общество“, Община Бургас и „Бургаски пазари“ ЕООД. Целта е да се насърчават директните продажби на натурална и биологична продукция, да се информират гражданите за екологичното земеделие, да се изгради доверие към земеделците, към дребните производители.

Своята био продукция ще изложат производителите на заленчуци, сладко от ягоди, прясно био годжи бери биологични пчелни продукти, млечни продукти, боза и сладкиши от лимец, сладки и солени вкусотийки за диабетици с натурални подсладители, домашна пълнозърнеста юфка и палачинки, яйца от френски кокошки, токачки и пъдпъдъци, вино, сладка от ягоди, ябълков оцет, сушени билки и сиропи, натурални подправки за риба, пиле, свещи от естествени съставки и гривни от естествени камъни, лечебни мехлеми, сок от биоарония, плетени аксесоари от естествени материи и много други.

По време на био пазара посетителите ще могат да се включат и в еко работилница.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук