20.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Благотворителен базар за децата с аутизъм ще се проведе в Бургас

Сдружение „УСМИВКА” ще отбележи 2 април – световния ден за осведоменост за хората с аутизъм с две събития. Първото е информационна седмица за осведоменост за аутизма, която ще се проведе в периода от 31.03.2014 до 04.04.2014 година с благотворителен базар. На него ще се продават картички и сувенири, изработени от деца, и ще се състой в МОЛ Галерия.

снимка: borbabg.com
снимка: borbabg.com

Събраните средства от него ще се добавят към кампанията „Без предизвикателства за благотворителността – за по – здрави и щастливи деца на Бургас”, целяща закупуването на скринингов апарат, който до 48 часа след раждането може да установи дали детето има проблем със слуха.

Второто събитие е благотворителен концерт „Бъди креативен, бъди включен, а не заключен за децата аутисти на Бургас”, който ще се проведе на 30 април 2014 година от 18:00 часа в залата на Културен дом на нефтохимика /НХК/. Участие в него ще вземат: Танцова школа „Estrella”, с художествен ръководител Олга Димитрова, Детска вокална група „Морски песъчинки”, с художествен ръководител Милена Добрева, Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа”, с художествен ръководител Марио Егов. Цената на билета е 3 лв. и всеки, който има желание да си закупи, може да го направи в офиса на Сдружение „УСМВИКА” – ул. Славянска 4. Събраните средства също ще бъдат добавени към кампанията „Без предизвикателства за благотворителността за по – здрави и щастливи деца на Бургас”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук