21.1 C
Бургас
сряда, май 22, 2024

Благотворителен турнир по футбол набира средства за деца на загинали полицаи

Близо 210 служители на Областна дирекция МВР ще се включат в традиционния благотворителен турнир по футбол в Бургас. Инициативата  подпомага деца на починали полицаи и ще се проведе от 27 -ми февруари до 1-ви март . Първенството ще събере любители и приятели в спортна зала „Никола Станчев“ , к-с Меден рудник, а първият мач е с начален час – 09.00. Тази година събраните средства ще се поделят между 17 младежи. Това стана ясно по време на пресконференция днес.

„Състезанието е част от събитията, включени в програмата ни за Европейски град на спорта“ – каза на срещата зам. – кметът по „Финанси“ Красимир Стойчев. Той пожела да се съберат достатъчно средства и успех на отборите. Средствата ще се набират съгласно договори за дарение на роднини.

„До този момент за участие в проявата са се записали 21 отбора. Тук са отборите на полицията, пожарната , гранична полиция, ще има отбор, съставен от общински съветници и служители на Община Бургас. Сред тимовете има и сръбско участие от град Пирот“ – каза Павлин Ковачев, селекционер на отбора на полицията. Той посочи за фаворит тима на 5 РПУ-Бурагс.

Проявата се реализира за пета поредна година от СФК „Свети Никола“, Община Бургас и Областна дирекция на МВР.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук