13.8 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Благотворителна изложба набира средства за Школата по керамика в СУ „Иван Вазов“

Благотворителна изложба-базар ще набира средства за ремонт на пещта в Школата по пластика и керамика в СУ „Иван Вазов“. Акцията ще стартира от утре от 18.00 часа в школата, в която ще бъдат изложени творбите на учениците, които се подготвят в нея. Освен това, в сградата на училището ще бъдат поставени и кутии за дарения.

Това обявиха днес директорът на СУ „Иван Вазов“ Виктор Григоров, ръководителят на Школата по керамика в училището Иван Арабаджиев, Васил Бориславов – учител по немски и английски език и директорът на общинска дирекция „Образование“ Веселина Таралова.

Школата по керамика в училище „Иван Вазов“ е създадена още през 1972 г. от Кольо Арабаджиев, баща на сегашния й ръководител Иван Арабаджиев. Пещта е на около 45 години и от 5 години не функционира. Творби-образци на школата по керамика са Часовникът на сградата на Кукления театър и тези в двора на Етнографския музей.

Необходимите средства са в размер на 5900 лв. и с тях ще бъде подменена вътрешната футеровка, нагревателната система, автоматичното регулиране на температурата, изолацията и вратата на пещта.

Всеки, който иска да помогне може да се присъедини към акцията по набиране на средства на Школата по керамика на:

Сметка:

BG89SOMB91303124008400

Общинска банка

За СУ „Иван Вазов“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук