18.8 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Благотворителна фотосесия в Морската за каузата „куче терапевт“

Благотворителна фотосесия за каузата „Куче-терапевт“ предстои тази  неделя в града ни. Идеята е да се съберат средства, за обучението на кучета – терапевти и на инструктори, които да подготвят в бъдеще и други четириноги за придружители на хора с увреждания.

Инициатор на проявата  е Христина Иванова – майката на 9 – годишния Димо, който страда от детска церебрална парализа.  Момчето получи през март тази година първото куче – терапевт в Бургас.

„Тами е новият му четириног приятел, без който не иска да заспи вечер. Виждам какво удоволствие изпитва от контакта си с нея и искам да има и други кучета – терапевти, които да са в помощ на хората с увреждания “, сподели Христина Иванова, пред Българското национално радио.
IMG_20160325_111609-1024x576Тя, заедно със свои приятели фотографи, ще снимат тези, които искат да се включат в инициативата. Снимките ще са безплатни, но е желателно всеки да дари сума по негова преценка и възможност.

„Средствата ще бъдат използвани за подготовката на поне трима инструктори, които да обучават кучета – терапевти в Бургас. Вече е избрано и ново куче. Тя се казва Адел и е на 3 месеца, открита е в приют за животни в Кърджали и първоначалните тестове показват, че от нея може да стане, добър помощник на човек в неравностойно положение“ съобщи Веселина Мишева от фондация „Апорт“
Благотворителната инициатива  ще се състои на 15 май (неделя) от 11:00 часа в Морската градина (беседката между „Флората“ и кучешката градинка).
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук