10.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Благотворително в Свободния

От 18 часа днес в атриума на БСУ ще се открие авторска изложба на Мирослав Моновски, озаглавена „Японските акации на Бургас”. Експозицията включва  20 CorelDRAW гарфики, разпечатани на синтетична канаваца,  посветени на най-красивите улици и къщи на Бургас.

Проявата е благотворителна, осъществява се по идея на журналистка от „Бургаски репортер”, като събраните средства ще се предоставят на болно дете, нуждаещо се от операция. Изложбата е включена в празничния афиш на Община Бургас за 6 декември – празника на града. Осъществява се със съдействието на Бургаски свободен университет и с медийното партньорство на „Бургаски репортер”.

Това е втората самостоятелна изложба на Мирослав Моновски в Бургас. Първата е “ Бургаските поетеси като музи“, експонирана в Морско казино. Има нарисувани над 150 портрета на бургаски жени. Живее на 450 км от Бургас, но обича града и посвещава изкуството си на него. Радва се на почитатели и извън пределите на страната. Към творбите му проявяват интерес колекционери от Европа и Америка.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук