14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Благоустрояването в община Поморие продължава

След като в началото на тази година квартал „Свети Георги” стана по-приветлив, достъпен и светъл чрез обновения облик на ул. „Княз Борис I”, благоустрояването на някои от главните улици в Поморие продължава.

Изминалата седмица започна с ремонт на тротоари, изкърпване и преасфалтиране на част от крайбрежния булевард „П. К. Яворов”. Ремонтните работи продължават и тази седмица, като цялостната рехабилитация на булеварда включва дейности по неговото озеленяване и извършване на обезопасителни и подмладяващи резитби. Освен преасфалтирането и изкърпването на уличната мрежа в Поморие, се изградиха повдигнати пешеходни пътеки и подстъпи за хора с увреждания и майки с детски колички.

Успоредно се работи и по други пътни участъци в общината. Благоустройствените дейности обхванаха и общинския път Поморие – Каменар – Каблешково. Три от главните улици в град Ахелой също бяха благоустроени –„Велека”, „Емона” и отсечка от „Калиакра”.

В резултат от последователните мерки на Общинско предприятие „Благоустройство, комунални и строително – ремонтни дейности”, по-голямата част от тротоарите по основната улична мрежа в Поморие се обновява поетапно. Във връзка с изпълнение на капиталова програма 2016 бе инсталирано по-качественото и икономично LED осветление от бившата автогара до Кръговото кръстовище по посока Бургас, а в момента се възстановява настилката по улица „Княз Борис I”, в участъка от Манастир „Свети Георги” до РУП – Поморие.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук