12.6 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Близките на Наум Шопов не искат да се отменя премиерата на „Личен разговор“ в Бургас

Премиерата на автобиографичната книга на Наум Шопов „Личен разговор” ще се състои днес, 19 април в Бургас, въпреки трагичната вест за кончината на актьора. Събитието ще се проведе в Културен Център – Морско Казино, в зала Георги Баев от 18.00. Неговото семейство и близките му са пожелали да не се отменя премиерата, като присъствието на публиката ще бъде жест на почит към  паметта на големия актьор. Това съобщи изп. директор на Гранд Хотел Поморие Бисерка Хънкова, организатор  на Международно издание на пролетните  „Културни салони“, на които Наум Шопов щеше да бъде специален гост.

 Великият кино и театрален актьор беше приел с удоволствие възможността да се срещне с родната публика и заедно с Георги Тошев да представи своята автобиографична книга, както и филм за живота му.

„Личен разговор” е първият пълнометражен документален филм, направен за големия актьор, в който Наум Шопов си позволява да бъде поразително откровен. Пред Георги Тошев той споделя истории, които по-късно, оказва се, дори децата му не са чували.

Заедно с автобиографичната книга подреждат пъзела от невероятния, изпълнен с обрати и приключения живот. Кой и как погубва бащата на актьора, защо гонят Наум и съпругата му актрисата Невена Симеонова от софийска сцена, как се намесва Тодор Живков в тази история и защо актьорът е предпочитал компанията на самотата….

Георги Тошев е чакал своя личен разговор с Наум Шопов 14 години. Точно преди толкова, като журналист във вестник „24 часа“, той моли актьора за интервю. Наум любезно му отказва, а Георги избира да чака колкото е необходимо, вместо да напише текст, скалъпен по други текстове: „Истината е, че Наум Шопов в своята над 50-годишна кариера е дал официално 12 интервюта. Питал съм го и той ми е казвал – 12 са. Всички други са измислени…“.

Георги Тошев разказва: „Във филма той признава за моментите, в които е прекалявал с чашката, за моментите, в които животът му се е струвал безсмислен. Той твърдеше, че неговият живот не е интересен и затова не го е споделял с медиите. А неговият живот е филм”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук