16 C
Бургас
събота, септември 21, 2024

Близо 11 млн. дълг. От общината: Нормално е.

Близо 11 млн. лева достига общинският дълг към момента. Това обяви заместник-кметът по финансовите въпроси в община Бургас, Красимир Стойчев на редовното заседание местния парламент днес. Той цитира данни за първото полугодие на тази година. Според групата на Национален фронт за спасение на България, съобщените цифри не били коректни. Националистите са категорични, че дългът е в пъти по-голям. Със 17% набъбнали приходите на общината за първите шест на годината, похвалиха се от своят страна от местната администрация.

c7fee45cdaddb22ee67bf032d108386c

„Финансовото състояния на Бургас е добро. Имахме проблем единствено при тръжните процедури, защото имахме само 3 успешни търга. Имаме големи гратисни периоди, а по някои от проектите няма да дадем и стотинка. Разплатили сме се с много от нашите доставчици“, каза Красимир Стойчев. По думите му, общината е сключила множество споразумения за разсрочено плащане на дългове от хора, които изпаднали във финансови затруднения.

От БСП определиха отчета като съвсем рутинна дейност, свършена с изключителна шаблонност. „Не съм съгласен, че дълговете на общината са 10 800 000 лева. В този отчет имаме само проекти до 2010 година. Много нови проекти не са включени. Този отчет е доста претупан и никак не е пълен. Не можем да го подкрепим“, каза Евгений Мосинов от групата на социалистите.

Така или иначе отчетът беше приет с 32 гласа. Само 7 гласуваха „против”, а 5 „въздържал се”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук