8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Близо 1200 лева от Великденския базар в Созопол

1 175 лв. от набраните средства от Великденски базар вече са предоставени на Цeнтъp зa oбщecтвeнa пoдкpeпa – Coзoпoл, Цeнтъp зa нacтaнявaнe oт ceмeeн тип – Aтия и Днeвeн цeнтъp зa pexaбилитaция – Чepнoмopeц.

Созопол изглед смокиня

Това съобщиха от общинския пресцентър. Двудневен благотворителен базар навръх Великден превърна Созопол в пъстра приказка за жителите и гостите на града, които не само опитаха от типичните созополски вкусотии и се сдобиха с майсторски приготвени сладкиши, хапнаха прясна рибка, отнесоха уникален сувенир, но и се забавляваха заедно със семействата си.
Базарът се осъществи от Младежка инициативна група, подкрепена от община Созопол.

За децата бе организирана работилница за боядисване на великденски яйца, а по-големите се пробваха в Джага турнир.Базарът бе разположен на площада под крепостната стена и привлече вниманието на своите посетители с пъстри и майсторски изработени сувенири от плат и прежда,не липсваха и биопродукти, така също с уникални бижута, вкусни дамги, мед и сладко от смокини и разбира се созополските дамги,които свършиха още в първите часове след откриването на базара.

Той бе официално открит от зам.кмета на община Созопол Катя Стоянова, която поздрави организаторите за оригиналната идея да предоставят възможност на младите хора в Созопол и на всеки, който желае да се включи в благотворителната инициатива. Тя благодари на участниците за любовта и старанието, което са вложили в своите произведения,които изпълниха площада с пъстрота и неустоими аромати.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук