9.9 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Близо 23 хиляди лева събраха благотворителните концерт и базар в помощ на пострадалите в наводнението

Впечатляващ успех постигна благотворителната акция в помощ на пострадалите от водното бедствие, което сполетя община Бургас и община Камено на 25 октомври. Общата стойност на събраните дарения е 22 825.33 лева. Това са средства от концерта и базара, организирани от сдружение „Алианс за нашите деца“ с помощта на ГЕРБ-Бургас, Жени ГЕРБ Бургас и Майки ГЕРБ. Лични средства дариха бургаските народни представители от ГЕРБ, както и общинските съветници от партията.
Дарените пари ще бъдат разпределени приоритетно за децата на пострадалите семейства на 25 октомври, както и за закупуването на техника за наводнената детска градина в село Черни връх. Списъците на засегнатите домакинства вече са предадени от кметствата по населените места в общините Бургас и Камено.
Билетите за благотворителното събитие бяха изчерпани дни преди самия концерт. Стотици жители от цялата област изпълниха залата на НХК, таланти от бургаското музикално училище, маестрото на Бургас Стефан Диомов с формация Петте сезона, група FOUR с младата изпълнителка Преслава Минасян и танцьорите от ТА „Здравец“ – гр. Камено. Звездата на вечерта бе обичаният от много поколения Веселин Маринов, който изправи публиката на крака няколко пъти.
Концерта откри кметът на Бургас и зам. председател на ПП ГЕРБ Димитър Николов, който благодари на всички участници и присъстващи за съпричастността им към благородната кауза.
„ГЕРБ отново показа, че може да обедини хората за благородна кауза – да бъдем заедно в помощ на нашите съграждани, да бъдем обединени в името на доброто.“- каза областният лидер на ГЕРБ Бургас Димитър Бойчев.
Специално за благотворителния концерт от Брюксел пристигна евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, който замести Мария Габриел в Европейския парламент. Други официални гости на събитието бяха депутатите Ивелина Василева, Диана Саватева, зам.председателят на КФН Диана Йорданова, кметът на община Камено Жельо Вардунски и председателят на ОС в Камено Радослав Балтаджиев и общински съветници от цялата област.
Подреденият с много вкус и въображение благотворителен базар привлече стотици бургазлии. Те имаха възможност срещу определена от тях сума да се сдобият с оригинални сувенири на морска и коледна тематика, ръчно изработени бижута, детски играчки, сладкиши и напитки, както и да си направят професионална фотосесия в специално обособен коледен кът.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук