12.6 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Близо 4 години „на топло“ за откраднати 230 лева

Наказание от 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим наложи Бургаският съд на Станимир Стефанов. Мъжът влиза „на топло” за откраднати 230 лева от възрастна жена. Окръжните магистрати разгледали делото като съкратено съдебно следствие по искане на подсъдимия и неговия защитник. Стефанов е направил пълни самопризнания за извършеното престъпление.

По време на делото е установено, че той е многократно осъждан и след изтърпяване на поредно ефективно наказание бил освободен от затвора през месец ноември 2013 г. На 09.12.2013 г. той наблюдавал посетителите в касовия салон на пощенски клон. Забелязал пострадалата, която получила пенсията си.

Заговорил я, като се представил за неин съсед и я попитал има ли проблеми. След това проследил жената и отново я заговорил на улицата, като се представил на служител на „Социални грижи“. Придружил я до дома й и симулирал, че преглежда електрическото й табло.

Казал й, че е необходимо да бъде закупена нова част и поискал 40 лв. Пострадалата отказала, а той бръкнал в джоба на роклята й, взел намиращото се там портмоне с парите. Жената видяла случилото се опитала да се защити, а той я бутнал. Пострадалата паднала на земята и не можела да му противодейства, а подсъдимият напуснал необезпокоявано жилището й.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук