10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

БМЧК набира проектопредложения по Програма „Партньори за социална промяна“

Български младежки червен кръст /БМЧК/ започна кампания по набирането на проектопредложения в рамките на Механизма за финансиране на малки проекти по Програма „Партньори за социална промяна“, финансирана от Фондация Велукс. Механизмът е отворен за активни групи млади хора, които се интересуват от проблемите на своята общност и мястото, където живеят и желаят да участват в тяхното решаване.

Основните цели на проектите са две: да насърчават гражданската активност на млади хора (ученици и/или студенти), като инициатори и активни участници в решаването на местни проблеми, които ги вълнуват; да допринасят за подобряване състоянието на определена група уязвими хора.

Със свой проект могат да кандидатстват неформални групи от поне 5 млади хора (ученици, студенти или работещи младежи) на възраст от 14- до 25-годишна възраст, подкрепени от доброволците на БМЧК-Бургас. Проектите могат да имат продължителност не повече от 5 месеца (1 март – 31 юли 2015 г.). 

Размерът на безвъзмездното финансиране на малките проекти е между 900 лв. и 2900 лв., а срокът за кандидатстване до 10 декември 2014 г. Кандидатства се с Формуляр за кандидатстване, който може да бъде изтеглен от интернет страницата на БМЧК или да бъде получен на място в офиса на БЧК-Бургас. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук