11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

БНБ постави Корпоративна търговска банка под специален надзор, клоновете й хлопнаха кепенци

Българска народна банка получи писмено уведомление от ръководството на Корпоративна търговска банка, в което информира за изчерпване на ликвидността и преустановяване на разплащанията, както и на всички видове банкови операции, съобщиха от Централната банка. На това основание и с решение на Управителния съвет на БНБ, Корпоративна търговска банка е поставена под специален надзор. 

От този момент правата на акционерите са отнети и са назначени квестори. Ръководството на централната банка е в пряка комуникация с основните държавни институции. Междувременно от миноритарния собственик на КТБ – ВТБ, беше заявен интерес за водене на разговори с БНБ за подкрепа на КТБ. За да защити интересите на своите вложители и клиенти, Корпоративна търговска банка реши да потърси институционалната подкрепа по реда на Закона за кредитните институции, се казва в писмо на Управителния съвет на трезора до медиите.

Според банката, срещу тях се води „безпрецедентна кампания, в която са въвлечени и органите на съдебната власт”. Уверени сме, че това е допълнителна гаранция за защита на Вашите интереси, а също така и – за бъдещо възстановяване на банковата дейност на КТБ АД под прекия надзор на Централната банка, пишат още от КТБ.

Офисите на банката в цялата страна са затворени днес. Опашка се изви и пред бургаското й подразделение. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук