18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Бойко Борецов вече е обвиняем за екшъна в Средец

Окръжна прокуратура –Бургас привлече като обвиняем и задържа Бойко Борецов за това, че вчера около 9.00 часа в Средец, Област Бургас, действайки като извършител, в съучастие с Х. Б. (съизвършителят в обира, който беше застрелян вчера) направил опит да отнеме чужди движими вещи – пари, сумата от 125 000лв., с намерение противозаконно да ги присвои.

За целта Борецов е употребил сила, бил е въоръжен с пистолет. Грабежът е в особено големи размери, като опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини – престъпление по чл.199, ал.2, т.3, вр. с чл.198, ал.1, вр. с чл. 20, ал.2, вр. с чл.18, ал.1 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Бургас.

За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15г. до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, като съдът може да постанови и конфискация на цялото или част от имуществото на обвиняемия.
Предстои Окръжна прокуратура –Бургас да внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Бойко Борецов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук