15.4 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Бойко Борисов да води листата в Бургас гласуваха местните в ГЕРБ

Областният ръководител на ГЕРБ Димитър Бойчев  предложи Бойко Борисов или Цветан Цветанов да водят листата на партията в Бургас за предстоящите парламентарни избори за 42-то Народно събрание. Това стана на общинско събрание на ГЕРБ, на което бяха  направени номинациите за бъдещите депутати.

Предложението  беше прието единодушно. При второ гласуване се  реши, ако Борисов и Цветанов откажат, листата да се оглави местен човек от организацията.

Най-много номинации на събранието  получиха досегашните депутати Иван Вълков и Димитър Бойчев. Бойчев е и с най- много номинации на областно ниво.  Над 100 гласа  получиха още областият управител Константин Гребенаров и зам. министърът на екологията Ивелина Василева, чията кариера започна като зам. кмет в екипа на кмета на Бургас Димитър Николов. Ивелина Василева е вероятният водач на листата в Бургас.

Другите трима народни представители от ГЕРБ  Бургас- д-р Галина Милева, Дияна Йорданова и Стоян Гюзелев изненадващо получиха под 100 гласа. С много повече номинации от тях и над 100 гласа са  председателят на общинския съвет Снежина Маджарова, собственикът на МБАЛ „Дева Мария” Семир Абумелих,  общинският съветник Жечо Станков. Изненадващо с малко гласове- 85 е и лидерът на МГЕРБ Тодор Йосифов. Той отново ще се пробва за парламена, след като на предните избори бе принуден да се откаже да бъде депутат заради имиджа си на рап изпълнител с артистичното име- Маняка. 

Областният председател Димитър Бойчев  прочете пред събранието последното указание от изпълнителната комисия на ГЕРБ, според което номинациите ще бъдат изпратени до централното ръководство в София по азбучен ред. От там ще имат последната дума как ще бъде подредена листата.

Събранието беше закрито за журналисти.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук