16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Бойко Борисов закри кампанията на ГЕРБ в Бургас с призив за пълна победа

  Над две хиляди симпатизанти на ГЕРБ посрещнаха станали на крака лидера на партията Бойко Борисов, който дойде в Бургас за да закрие предизборната кампания на партията за Народно събрание. Летният театър се напълни с привърженици на герберите час по-рано от обявения концерт на звездите от Мюзик Айдъл, Тео, Тома, Преслава и Русина. Симпатизантите на ГЕРБ търпеливо изчакаха появата на Борисов, който се извини за закъснението си като сподели, че идва от Кърджали, където е говорил пред препълнен площад и това го прави оптимист за изхода от гласуването там, където мажоритарен кандидат на партията е скулптора Вежди Рашидов. Лидерът на ГЕРБ говори пред хилядите симпатизанти на ГЕРБ в Бургас близо 20 минути. Той започна своята реч с мъдростта, че едно е да искаш, друго е да можеш и трето и четвърто да го направиш, защото има  партии, които искат много, но само ГЕРБ бие БСП. „Цялото ми уважение към останалите политически партии, но те не можаха да ги победят, а ние успяхме“, каза Борисов и отново подчерта, че болшинството, което гони ГЕРБ за 41-то НС, не е самоцел, а е необходимост за да може партията да състави самостоятелно правителство, а не да става заложник на малките партии, които ще започнат да поставят условия за своята подкрепа и ще искат министерски кресла.„Подкрепете ни и не се подвеждайте по популистки приказки, призова Борисов и пожела успех на мажоритарния кандидат и водач на листата на ГЕРБ Божидар Димитров“.
Преди появата на Бойко Борисов на сцената на летния театър беше представена листата на ГЕРБ за бургаски регион. Към симпатизантите на партията първа се обърна доктор Румяна Желева, водачът на групата на ГЕРБ в ЕП . Тя благодари на избирателите за оказаната подкрепа на европейските избори и призова на 5 юни отново да отидат до урните и да повторят успеха. „Добрият политик трябва освен професията си, да обича и хората“, каза Желева . Преди това мажоритарният кандидат и водач на листата на ГЕРБ-Бургас проф. Божидар Димитров каза пред симпатизантите на ГЕРБ, че желанието му е да докаже, че българските депутати могат да работят не само за себе си, но за народа и България като държава. Всички в листата на ГЕРБ са местни и от региона, каза Божидар Димитров и представи кандидатите за депутати: Живко Йорданов, Диян Петров, Ненчо Ненчев, Николай Василев, Панайот Жечков, Николай Минков, Тонка Добрева, Николай Киров, Соня Енилова, Антоанета Събкова, Георги Георгиев, Златина Дукова , Диана Йорданова, Вяра Петрова, Иван Алексиев, Тодор Йосифов, Иван Вълков, Стоян Гюзелев, Галина Милева – трета в листата, и вторият – Димитър Бойчев.

Концертът завърши с химна на ГЕРБ, изпълнен от айдълите. На сцената с развети знамена излязоха момчетата и момичета  от младежката организация на партията, а над Летния театър заря сложи финалната точка на предизборната кампания на ГЕРБ в бургаски регион.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук