14.9 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Бойко Борисов ще открие в неделя нова електрическа подстанция в Слънчев бряг

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие в неделя, 26 юни, първия етап от въвеждането в експлоатация на новоизградената подстанция „Хелиос“ 110/20 Кв. Подстанцията е предназначена за електрозахранване на обекти, разположени на територията на курорта „Слънчев бряг“. От 14 април на т. г. до момента е завършен първият етап от строителството на обекта, като под напрежение е поставен първият от двата силови трансформатора на подстанцията. Цялостното приключване е планирано за декември т. г. За изграждането му „Национална електрическа компания“ ЕАД инвестира собствени средства в размер на 6 млн. лв.

podstansiq.jpgЧрез новата подстанция и откритите в края на м. май т. г. рехабилитирани далекопроводи 110 кВ „Галатея“, „Ветрен“ и „Ахелой“ се увеличи преносната способност на пръстен 110 кВ на електроенергийната система по Южното Черноморие и се подобри сигурността на електропреносната мрежа в Бургаския регион.

На церемонията ще присъстват министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, изпълнителният директор на „НЕК“ ЕАД Михаил Андонов и други официални лица.

По-късно през деня премиерът Борисов ще открие рехабилитирания път Добрич – Генерал Тошево. Стойността на цялостния проект за обновяване на 16-километровата отсечка е 5 482 809,18 лв., като 85 на сто от средствата са от Оперативна програма „Регионално развитие“ и от Европейския фонд за регионално развитие.

снимка: На 29 май в най-големия ни курортен комплекс бе открита реновираната подстанция „Слънчев бряг”,

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук