13.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Болницата в Меден Рудник е почти готова

 Кметът на Бургас Димитър Николов провери как върви строителството на новата МБАЛ с медицински център в к-с „Меден рудник“. Придружи го заместникът му д-р Лорис Мануелян. „Гордея се, че докато другите български градове закриват и продават болници, в Бургас се строи нова“, каза кметът, след като се увери, че сградите са в почти завършен вид.bolnisa-meden-rudnik2.jpgБолницата и медицинският център вече щяха да работят, ако не бяха съдебните дела, заведени срещу Община Бургас. Тогава се наложи кметът Николов лично да се явява в съда, за да защити проекта. Организирана беше и подписка, с която близо 20 000 жители на комплекса подкрепиха инвестиционното намерение.

След всички перипетии строителството тръгна, макар и със забавяне, и върви към своя финал. Чрез публично-частно партньорство са построени Многопрофилна болница /9 декара/ с медицински център /5 декара/ – две сгради с топла връзка между тях. Община Бургас предостави свой терен, а инвеститорът „МБАЛ д-р Пенкови“ ООД построи сградите.

„Така успяхме безплатно да се сдобием с чисто нов медицински център – модерен и просторен. За сравнение старият все още се помещава във вход на блок“, добави кметът Николов.

В началото на октомври тази година ще започне зареждането на общинския медицински център с най-съвременна техника, мебели и всички необходими консумативи. В него ще има помещения за физиотерапия, рентгеново отделение, лаборатории и др. Реално той и многопрофилната болница могат да заработят заедно през пролетта на следващата година.

Така ще бъдат решени проблемите с неравномерното разпределение на болничната помощ в най-населения жилищен комплекс на Бургас и ще стане възможно съчетаването на диагностика с лечение.

Целият район около медицинския комплекс ще бъде облагороден. Днес кметът разпореди да се търсят възможности за осигуряване на допълнителни паркоместа, извън предвидените по проекта.dsc_5579.JPGdsc_5583.JPG

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук