18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Борисов: В момента не виждам как ще стане правителство

Искам специално да благодаря на всички, които ни помогнаха да победим нашия основен опонент с близо двоен резултат. В Европа не се е случвало десницата толкова да победи левицата. Едно голямо благодаря на хората, защото година и половина ГЕРБ бе подложен на унищожение“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов минути след като излязоха първите резултати от парламентарния вот.

снимка:gerb.bg

Относно възможността за коалиция, Борисов бе категоричен, че „при тази конфигурация не вижда как ще стане правителство“. „Чух че Реформаторите не ни желаят, БСП остават в опозиция, а с останалите партии няма как да направим правителство“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Той определи резултатите на Реформаторския блок от екзит половете като лоши и обясни, че до този момент никой не е заявил желание да преговаря с ГЕРБ. „Утре ще събера изпълнителната комисия и ще разговаряме по този проблем“, каза още той.

С резултата на Реформаторския блок няма как да стане стабилно правителство, обясни Бойко и допълни, че още преди да са седнали да говорят, той чува условията им. „Тези условия за нас са задкулисия. Задкулисие ще бъде „Еди кой си ще бъде премиер. Това условие не може да бъде поставяно“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

По думите му обаче най-тежкият сценарии е избори преди Коледа. „Ниската избирателна активност има своето обяснение, последната седмица бе песимистична“, каза Борисов визирайки трагичния инцидент в Горни Лом. Той не скри, че според него инцидентът не е случаен и е дал отражение на изборите.

„От тук нататък всички политически лидери трябва да си дадат сметка за своето представяне. Изборите са оценката на хората, дали си добри, дали ти вярват и ГЕРБ имат предимство в това отношение“, обясни Борисов. Проблемът в България е лявото, което бе изместено от крайно популистки малки леви партии. Видя се, че Станишев не им е бил проблемът, и с друг лидер резултатите им се влошават.

„С ДПС няма как да работим заедно, за съжаление поздравявам ги за добрия резултат, но с тях няма да можем да управляваме заедно“, заключи Борисов.

„Аз съм готов да поема всички рискове за управлението на държавата, защото ние сме най-подготвени. Моля колегите лидери на партии да преспят с резултатите и с трезвата оценка какво е да имаш 5-6 процента и да имаш големи претенции. Предлагам им, ако им е мила държавата, да загърбят личното. На всички, които считат, че аз бих бил пречка, нормално е победителят да излъчи премиер, защото той е най-подготвен. Оттам нататък нека всички помислят какво би следвало след още 2 месеца предизборна кампания и служебен кабинет“, допълни Борисов.

Борисов обяви, че ГЕРБ ще даде пресконференция или утре или по-вероятно – на 7-ми октомври, след като са ясни всички резултати, включително и тези от чужбина./ standartnews

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук