13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Борисов даде срок от една година за обхода на пътя Бургас- Слънчев бряг

Разширението на пътя Бургас-Слънчев бряг е от особено значение за развитието на туризма, заяви в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му строителството на отсечката трябва да приключи до лятото на следващата година, а на следваш етап ще се мисли за изграждането на околовръстен път на Варна.

Видео: Трябва да се ускори строителството на четирилентовия път Бургас- Слънчев бряг. Това заяви в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите на Борисов тази отсечка е особено важна за развитието на туризма у нас, защото свързва двата големи морски градове Бургас и Варна.

 Това носи пари на държавата, на туризма, индиректно на потреблението и така се вдигат пенсии и заплати . Всичко друго, като стои на задръстването два пъти няма да дойде или ще започне да ходи на юг . това трябва да се направи същото и на Пловдив на околовръстното и на Варна ,защото и там от аерогарата всичко влиза в града, коментира Бойко Борисов

На този етап за обходния път на Ахелой все още няма избран изпълнител. За втория участък Поморие- Ахелой има избрана фирма, но процедурата се обжалва във Върховния съд.

Кметът на Поморие Иван Алексиев коментира, че в отсечката Бургас-Слънчев бряг е стават много катастрофи, особено през летния сезон.

„Там по принцип и с патриотите сме на едно мнение. Това ще стане, що го натиснем ще стане и ще трябва да се осигурят максимално двата обхода на Поморие и Ахелой“ ,каза Борисов

По време на инспекцията стана ясно още, че сроковете за строителството на обходния път Бургас- Слънчев бряг са една година. Парите са преведени и в края на юни следващата година той би трябва да е готов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук