11 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Борисов за оставката: Не съм се обидил, народът поиска, оставам на разположение

„Поне аз не си спомням толкова честни избори. Преди 2 г. имахме 2 варианта – от избори в избори, или да дестабилизираме държавата. Нямаше мое идване тук, в което да не съм благодарил на всяка парламентарна група. В това състояние на света и с най-близките ни партньори, които имаха проблеми вътре в блока. Не очаквах да издържим повече от 1 г.“ Това призна премиерът Бойко Борисов пред депутатите като аргументация защо иска оставката на правителството.

„Викаха ми диктатор и султан, но независимо че не са минали парламентарни избори, хората са разколебани в подкрепата си за нас“, опроверга представа за себе си премиерът. Той призова да не се правят 2 поредни кабинета, а Румен Радев и Илияна Йотова да направят едно правителство, което да управлява до изборите през март. Обърнете внимание на референдума, на който гласуваха повече хора, отколкото за г-н Радев и г-на Цачева, призова Борисов. И отправи последна молба – за бюджета. Ако популистките предложения станат факт, на годишна база ще се трупа 3 милиарда дефицит и ще счупите държавата, предупреди Борисов. А сега доходите на хората са се увеличили с 11%, но хората не искат вече да чуват тези отчети, вметна той, цитиран от „24chasa“.

„За мен беше чест! Оттук нататък всеки си носи своя кръст. Благодаря ви, че работихме 2 години. Някои казват, че съм се бил обидил. Не! Не съм – уважавам гласа на хората“, широко скроен е Борисов. Той добави: „Оставаме на разположение на обществото, ако един ден прецени.“ Дебатите продължават.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук