17.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Борисов поздрави президента Радев за подкрепата му на споразумението на ЕС със СЕТА /видео/

ГЕРБ държа България на първа скорост, заедно с отличниците в Европа. Това заяви в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на форум, на който бяха представени политиките в областта на екологията и земеделието. По думите на Борисов, България по време на мандата на ГЕРБ  е спазила изискванията от Маастрихт държавите членки да нямат повече от 3% дефицит, а външният дълг да не трябва да надвишава 60%.

Щом искате стойте си, които искате в периферията. България е от отличниците- 27% външен дълг , няма дефицит , на излишък сме – нула инфлация , ръст на икономиката 3, 8% . Така че ние предлагаме да сме си на първа скорост, защото искаме всички критерии да си ги поддържаме  и изпълняваме и затова нямаме нито една цифра обещания, който иска да направи другото и ще включи директно не на втора,  а на задна

Бойко Борисов заяви категорично, че ГЕРБ е гарант  да се продължи програмата за санирането. В момента служебното правителство е спряло всички плащания към фирмите изпълнителки. Той припомни и всички спекулации по тази тема от опозицията.

Ако ви санират блоковете Бойко ще дойде и ще ви ги вземе. Като видяха, че няма как Бойко да дойде и да им ги вземе , като видяха, че е глупост какво направиха…отидоха  и казаха, ама сега Митко Николов ще ви вдигне данъците и накрая резултатът беше- едните сега имат санирани блокове, плащат по 30-40% по-ниски сметки , удължиха си животът на блоковете с 50-60 години за внуците да си живеят там , а другите чакат на опашка дали ще спрат санирането или не.”

Кметът на Бургас заяви, че  цената на санирането на кв. м. в града възлиза на 140 лв. и всички твърденията, че цените на ремонтите  са завишени са спекулации.

По време на форума дойде и новина от Брюксел.

В Брюксел президентът Радев , за което браво е гласувал за резолюция в подкрепа на СЕТА. Благодаря на президента Радев . Дано продължи така да не слуша тези, които си го приписват за техен президент”.

Лидерът на ГЕРБ отговори на редица въпроси на земеделски производители, които искаха да си получават навреме субсидиите, на рибарите, които поискаха нов Закон за рибарството  и аквакултурите, отговори на въпроси за общинските гори идр.

На форума водачът на листата на ГЕРБ Ивелина Василева и бивш министър на екологията представи акценти в програмата на партията в областта на екологията. Та припомни, че само в бургаски регион са инвестирани над 420 млн. лв. и са изградени 6 пречиствателни станции. Ивелина Василева посочи  и акцентите в регионалната програма на ГЕРБ за Бургаски регион между които.

Размразяване на успешната програма за саниране, изграждане на четирилентов път от Бургас за Слънчев бряг, изграждане на пътя Малко Търново-Царево, което  е стимул за развитието на Странджа, откриването на Медицински факултет в града а  и др.”

Десислава Танева-водач на листата на ГЕРБ в Сливен и министър на земеделието  и горите в кабината на Борисов запозна присъстващите с програмата на ГЕРБ за развитието на земеделието.

В област Бургас за тези две години имаме 45% ръст на площите засадени със зеленчуци , 14 % ръст на площите засадени с трайни насъждения и изграждане на нови. За две години управление на ГЕРБ в сектор земеделие имаме ръст по абсолютно всички стопански показатели”. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук