12.1 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Борисов пътувал в провинцията с автомобили на горските

Националната служба за охрана (НСО) е ползвала превозни средства на горски предприятия, за да се предвижва Бойко Борисов в качеството си на министър-председател по време на пътувания в провинцията.

 

Това става ясно от прессъобщение на правителствената пресслужба, в което се заявява, че премиерът в оставка е поискал НСО да върне на държавните горски предприятия превозните средства, предоставени на службата.

Борисов разговаря с началника на Националната служба за охрана ген. Ангел Антонов и поиска на държавните горски предприятия да бъдат върнати превозните средства, които са били предоставени на службата.

Темата премиерът в оставка коментира и след като върна на президента Росен Плевнелиев проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание. „Имам няколко смъртни присъди от международни терористи, които съм залавял и екстрадирал. Ако искате, аз да съм пушено месо, ме оставете в незащитени коли да се возя“, заяви Борисов на излизане от президентството.

„Ще се возя в „Лада Нива“, ще говоря с президента Путин, за да се возя в небронирана кола и да сте доволни“, каза Борисов, цитиран от „Дарик“. 

За охраната и транспорта на премиера отговаря НСО и по преценка на службата министър-председателят и екипът му са ползвали превозните средства при командировки извън столицата. Автомобилите са използвани също и за нуждите на чужди държавни и правителствени ръководители при посещенията им в страната, както и за обиколките по границата и бежанските центрове, посочват от Министерския съвет.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук