11 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Борисов LIVE: Премирът се разходи из Бургас, отиде и до Ахелой /ВИДЕО/

Министър-председателят е инспектирал дейностите по разширението на пътя Бургас – Слънчев бряг, става ясно от личния му Facebook – профил. Преди това е проверил и как върви изграждането на Арена – Бургас. От публикуваното видео се вижда, че кратката обиколка из строежа е направена с заедно с кмета на Бургас Димитър Николов.

/

Преди да види строителните работи по отсечката Бургас – Слънчев бряг, премиерът даде подробности за снощния пътен инцидент край Ямбол, на който той и екипът му са станали неволни свидетели:

„Снощи минахме по магистрала „Тракия“ край Ямбол. Видяхме човек. Махаше много настойчиво. Изглеждаше, че е пиян и казах на шофьора да спре, за да го махнем от платното. Оказа се обаче, че човекът от 15 минути е махал на коли да спрат. Искал да му помогнат, но никой е спрял. Такива сме ние българите… На приказки сме много силни”, каза министър-председателят.

По думите му, неговата роля в помощната среднощна акция била на регулирочик. Вижте още във видеото, което е направено при проверката на още един обект в района на Бургас – този за брегоукрепване в Сарафово:

/

Близо 23,2 млн. лв. се инвестират в изграждането на обходния път на Ахелой, чието изпълнение започна преди дни. Средствата за строителството на 4,5-киломентровата отсечка са от държавния бюджет. Това е най-опасният участник в пътя Бургас-Варна, написа премирът във Facebook и постна ново видео:

/

И още от изненадващото посещение на Борисов в областта: Заедно с кметовете на Бургас и Камено той е провел работно съвещение на кризисния щаб за ситуацията в районите, пострадали при последните проливни дъждове в страната.

Тази седмица двете общини получиха 1 млн. лв. от правителството за преодоляване на последиците от бедствието. „Убедих се, че е създадена добра организация и институциите следят непрекъснато ситуацията“, каза Борисов.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук